no ja też, ale w sumie szkoda, że nie, bo tekst jest niebanalny ... fajnie dobrane słowa
_________________ Suffering for the wisdom long forgotten
The sound of bloodletting echoes on the wind
The suicide of drought for a faith destroyed
We starve with pride and glass in our throats
Widziałam tą piosenkę w wersji live na youtubie, bardzo energetyczna, inna niż styl Ev, Amy fajnie ją zaśpiewała..Niestety nie znam utworu w wersji studyjnej
_________________ Coraz więcej chłodu wdziera się w moje serce
Nie czuję, nie czuję już nic, nie powiem już nic więcej
Wtulona w ciepło mroku chcę powoli zasnąć
W połowie drogi donikąd zgubiłam swoją duszę...
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 20:46
Nenia napisał/a:
Jak usłyszałam oryginał to mnie zatkało, bo z takiego smętnego badziewia zrobili świetną, energetyczną piosenkę
Właśnie, właśnie, Neniu, trafiłaś w dziesiątkę także mojego wrażenia! Również mi się Zero spodobało z powodu ogromnej energii, szaleńczej muzyki z poświstem gitarowym i z zawadiackim, sympatycznym wokalem Amy. Nie do porównania z mało ciekawym oryginałem!!!
Nenia napisał/a:
oryginalnie jest to piosenka The Smashing Pumpkins, ale nie radzę słuchać oryginału
Tu jednak mam inne zdanie. Dlaczego nie posłuchać pierwszej wersji choć raz? Chociażby dlatego, żeby się przekonać, że Ev-ce zrobiło z tego fajny kawałek, który nie tylko się da słuchać, ale i daje dużo przyjemności? Ja zaryzykuję propozycję:
Tekst piosenki też ciekawy: o pustce, samotności, smutku, zmaganiu… i o znaczeniu kogoś dla kogoś w tym wszystkim. W sumie Zero u Evanków, to na pewno nie zero-cover! Dość odmienny od wielu innych utworów, ale i przez to ciekawie się go słucha. Myślę, że nie można go ignorować. A zatem wygrzebuję go z zapomnienia z szarego końca listy!
Ja uwielbiam The Smashing Pumpkins. I moim zdaniem nie można porównywać wykonania Evanescence do TSP. Amy zrobiła z Zero całkiem inną pełną energii piosenkę, ale oryginał jest tajemniczy i wyjątkowy. Ogólnie podoba mi się wykonanie Evanescence. Ale trzeba dobrze poznać oryginał zanim się coś powie o coverze...
_________________ Sama jestem sobie winna
Jestem inna niż powinnam
Poza normę wystrzelona i wykolejona
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:07
Mi bardzo podoba się ten cover, może dlatego, że nie słucham TSP, a poza tym ta piosenka w ich wykonaniu jest dla mnie zbyt wolna, taka zamulająca... Trochę odstrasza mnie głos faceta, który to śpiewa
Evani ożywili tę piosenkę, zrobili z tego coś fajnego. Pewnie wielu fanom TSP ten cover w ogóle się nie podoba, ale to zrozumiałe, przecież gdyby jakiś inny zespół zagrał MI, albo hello to pewnie zjedlibyśmy go żywcem
Ale to tylko moje zdanie, żeby nie wywoływać większej dyskusji i kłótni, powiem tylko, że TSP to pewnie bossski zespół, ale nie dla mnie Gusta i guściki.
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:21
snowangel napisał/a:
Ja uwielbiam The Smashing Pumpkins. I moim zdaniem nie można porównywać wykonania Evanescence do TSP. Amy zrobiła z Zero całkiem inną pełną energii piosenkę, ale oryginał jest tajemniczy i wyjątkowy. Ogólnie podoba mi się wykonanie Evanescence. Ale trzeba dobrze poznać oryginał zanim się coś powie o coverze...
O, widzę, że się komuś naraziłem ! Snowangel, Zero Amy podoba mi się bardziej od Zera TSP, ale to ostatnie słuchałem jedynie dwa razy. Teraz włączyłem trzeci. Wiesz, ta myzyka może i ma coś w sobie, brzmienie ciekawe, granie na pewno inne, niż u Ev-ce, ale wokalu, to już chyba nie polubię. Głównie tu pies jest pogrzebany .
Jednak wkrótce, specjalnie ze względu na Twój ostry sprzeciw, posłucham więcej kawałków TSP. Bo absolutnie nie chcę i nie było moim zamiarem oceniać całośći twórczości zespołu po jednej piosence. To byłoby śmieszne! A Ty znasz dobrze tę muzykę? Może to gdzieś bardziej rozwiniesz?
nie, nie, nie naraziłeś się mi Po prostu wyraziłam swoje zdanie i tyle O gustach się nie dyskutuje jak to niektórzy mówią... O muzyce TSP mogę napisać ale to już w innym temacie
_________________ Sama jestem sobie winna
Jestem inna niż powinnam
Poza normę wystrzelona i wykolejona
Wiek: 60 Dołączyła: 07 Sie 2008 Posty: 350 Skąd: Male Miasteczko.
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 17:45
Moim zdaniem Zero w wykonaniu Evanescence jest lepsze od oryginału. Jest pełne energii i ma w sobie to "coś". Choć przyznam, że oryginał także jest świetny
Ja sobie teraz przesłuchałam oryginał i stwierdzam, że chyba jednak tez wolę wersję Evanescence. Jest taka bardziej energiczna i z takim powerem a ta pierwsza taka troszkę rozwlekła.
No ale może to wynika z tego, że wersję Ev poznałam jako pierwszą no i TSP też raczej nie słucham...^^^
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 20:54
Weronika13 napisał/a:
Ja sobie teraz przesłuchałam oryginał i stwierdzam, że chyba jednak tez wolę wersję Evanescence. Jest taka bardziej energiczna i z takim powerem a ta pierwsza taka troszkę rozwlekła.
No ale może to wynika z tego, że wersję Ev poznałam jako pierwszą no i TSP też raczej nie słucham...^^^
Weronika, dobrze mówisz, ja też tak sądzę... Wolę wersję Amy, ale teraz po przesłuchaniu TSP muszę powiedzieć, że są fajni! Wiele ich utworów szkli się po prostu urokiem! Kiedyś może coś zapodam w ich temacie - naprawdę są warci uszu
Zaś Zero Ev-ów dalej mnie pobudza... do pomyślenia
Siemka. Jak wam sie podoba ta piosenka? Wedlug mnie to jest chyba najlepiej zaspiewana piosenka przez Amy. Taka najbardziej rytmiczna, najszybsza i taka rockowa...
Właśnie jej słucham:D to kolejne cudo + jeszcze tylko że Amy pokazała tu swoją że tak powiem męskość...
[ Dodano: Nie Sty 11, 2009 17:09 ]
Butterfly napisał/a:
Gdyby było z playbacku to Amy nie miałaby tak zadyszanego głosu.. Chyba, że specjalnie by tak nagrali
Dokładnie Przecież to idiotyczne-jak w ogóle można to uznać za playback,to całe zadyszanie?Ruch też robi swoje,więcej i szybciej energii się wtedy zużywa więc co w tym dziwnego?Właśnie trzeba dodać,że jak na taka piosenkę to świetnie się trzyma,dobrze jej wychodzi a nie jakieś bzdury z playbackiem;/
_________________ All that I'm living for
all that I'm dying for
Ev i TR:)
trinity_ Początkujący bywalec Nic nie trwa wiecznie....
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 21:34
Jak dla mnie i ogryginał i cover mają swój urok jednakoż bardziej podeszło mi wykonanie Evanescence swiatna piosenka