Evanescence Strona Główna Evanescence
Pierwsze i najwieksze polskie forum o zespole.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krzychoo
Sob Wrz 09, 2006 01:57
Zero
Autor Wiadomość
iska 
Nasz człowiek
Isztar

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 21:39   

żywiołowa, dająca kopa piosenka, której lubie słuchać :) i to chyba wszystko o niej. napoczątku myslałam że to Evce napisało tak apropo

Come To The Dark Side, We Have Cookies!

Woźna Piekieł 
Nasz człowiek
A ona... Ona...?

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 19:27   

no ja też, ale w sumie szkoda, że nie, bo tekst jest niebanalny ... fajnie dobrane słowa
We starve with pride and glass in our throats

Drusilla 
Nasz człowiek
Druska ^^ :)

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 09:26   

Widziałam tą piosenkę w wersji live na youtubie, bardzo energetyczna, inna niż styl Ev, Amy fajnie ją zaśpiewała..Niestety nie znam utworu w wersji studyjnej :(
W połowie drogi donikąd zgubiłam swoją duszę...

iska 
Nasz człowiek
Isztar

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 19:57   

Emptiness is loneliness
And loneliness is cleanliness
And cleanliness is godliness

to jest mój ulubiony fragment słucham właśnie tej piosenki jest poprostu super tylko szkoda że to cover

Come To The Dark Side, We Have Cookies!

emman 
Nasz człowiek

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 20:46   

Nenia napisał/a:
Jak usłyszałam oryginał to mnie zatkało, bo z takiego smętnego badziewia zrobili świetną, energetyczną piosenkę

Właśnie, właśnie, Neniu, trafiłaś w dziesiątkę także mojego wrażenia! Również mi się Zero spodobało z powodu ogromnej energii, szaleńczej muzyki z poświstem gitarowym i z zawadiackim, sympatycznym wokalem Amy. Nie do porównania z mało ciekawym oryginałem!!!

Nenia napisał/a:
oryginalnie jest to piosenka The Smashing Pumpkins, ale nie radzę słuchać oryginału

Tu jednak mam inne zdanie. Dlaczego nie posłuchać pierwszej wersji choć raz? Chociażby dlatego, żeby się przekonać, że Ev-ce zrobiło z tego fajny kawałek, który nie tylko się da słuchać, ale i daje dużo przyjemności? Ja zaryzykuję propozycję:

The Smashing Pumpkins
http://www.youtube.com/watch?v=xJOGq5XTojo
Evanescence
http://www.youtube.com/watch?v=YSkKrMliTVo
http://www.youtube.com/wa...feature=related
tu po Even In Death
http://www.youtube.com/watch?v=WRfm_uz6BZI

Tekst piosenki też ciekawy: o pustce, samotności, smutku, zmaganiu… i o znaczeniu kogoś dla kogoś w tym wszystkim. W sumie Zero u Evanków, to na pewno nie zero-cover! Dość odmienny od wielu innych utworów, ale i przez to ciekawie się go słucha. Myślę, że nie można go ignorować. A zatem wygrzebuję go z zapomnienia z szarego końca listy! ;)

snowangel 
Nasz człowiek

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 20:54   

Ja uwielbiam The Smashing Pumpkins. I moim zdaniem nie można porównywać wykonania Evanescence do TSP. Amy zrobiła z Zero całkiem inną pełną energii piosenkę, ale oryginał jest tajemniczy i wyjątkowy. Ogólnie podoba mi się wykonanie Evanescence. Ale trzeba dobrze poznać oryginał zanim się coś powie o coverze...

Piórko 
Wtajemniczony

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:07   

Mi bardzo podoba się ten cover, może dlatego, że nie słucham TSP, a poza tym ta piosenka w ich wykonaniu jest dla mnie zbyt wolna, taka zamulająca... Trochę odstrasza mnie głos faceta, który to śpiewa :|

Evani ożywili tę piosenkę, zrobili z tego coś fajnego. Pewnie wielu fanom TSP ten cover w ogóle się nie podoba, ale to zrozumiałe, przecież gdyby jakiś inny zespół zagrał MI, albo hello to pewnie zjedlibyśmy go żywcem :twisted:

Ale to tylko moje zdanie, żeby nie wywoływać większej dyskusji i kłótni, powiem tylko, że TSP to pewnie bossski zespół, ale nie dla mnie ;) Gusta i guściki.

emman 
Nasz człowiek

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:21   

snowangel napisał/a:
Ja uwielbiam The Smashing Pumpkins. I moim zdaniem nie można porównywać wykonania Evanescence do TSP. Amy zrobiła z Zero całkiem inną pełną energii piosenkę, ale oryginał jest tajemniczy i wyjątkowy. Ogólnie podoba mi się wykonanie Evanescence. Ale trzeba dobrze poznać oryginał zanim się coś powie o coverze...

O, widzę, że się komuś naraziłem :P ! Snowangel, Zero Amy podoba mi się bardziej od Zera TSP, ale to ostatnie słuchałem jedynie dwa razy. Teraz włączyłem trzeci. Wiesz, ta myzyka może i ma coś w sobie, brzmienie ciekawe, granie na pewno inne, niż u Ev-ce, ale wokalu, to już chyba nie polubię. Głównie tu pies jest pogrzebany ;P .

Jednak wkrótce, specjalnie ze względu na Twój ostry sprzeciw, posłucham więcej kawałków TSP. Bo absolutnie nie chcę i nie było moim zamiarem oceniać całośći twórczości zespołu po jednej piosence. To byłoby śmieszne! A Ty znasz dobrze tę muzykę? Może to gdzieś bardziej rozwiniesz? :D

snowangel 
Nasz człowiek

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:25   

emman napisał/a:
O, widzę, że się komuś naraziłem :P
nie, nie, nie naraziłeś się mi ;) Po prostu wyraziłam swoje zdanie i tyle ;) O gustach się nie dyskutuje jak to niektórzy mówią... O muzyce TSP mogę napisać ale to już w innym temacie ;)

Carmen 
Wtajemniczony

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 17:45   

Moim zdaniem Zero w wykonaniu Evanescence jest lepsze od oryginału. Jest pełne energii i ma w sobie to "coś". Choć przyznam, że oryginał także jest świetny ;)

Weronika13 
Nasz człowiek
nananana.

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 20:36   

Ja sobie teraz przesłuchałam oryginał i stwierdzam, że chyba jednak tez wolę wersję Evanescence. Jest taka bardziej energiczna i z takim powerem a ta pierwsza taka troszkę rozwlekła.
No ale może to wynika z tego, że wersję Ev poznałam jako pierwszą no i TSP też raczej nie słucham...^^^

emman 
Nasz człowiek

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 20:54   

Weronika13 napisał/a:
Ja sobie teraz przesłuchałam oryginał i stwierdzam, że chyba jednak tez wolę wersję Evanescence. Jest taka bardziej energiczna i z takim powerem a ta pierwsza taka troszkę rozwlekła.
No ale może to wynika z tego, że wersję Ev poznałam jako pierwszą no i TSP też raczej nie słucham...^^^

Weronika, dobrze mówisz, ja też tak sądzę... Wolę wersję Amy, ale teraz po przesłuchaniu TSP muszę powiedzieć, że są fajni! Wiele ich utworów szkli się po prostu urokiem! Kiedyś może coś zapodam w ich temacie - naprawdę są warci uszu z:D

Zaś Zero Ev-ów dalej mnie pobudza... do pomyślenia :D

Cloud Ninowa Snow White Q 
Wtajemniczony

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 21:03   Re: Zero

Lisq napisał/a:
Siemka. Jak wam sie podoba ta piosenka? Wedlug mnie to jest chyba najlepiej zaspiewana piosenka przez Amy. Taka najbardziej rytmiczna, najszybsza i taka rockowa...

Właśnie jej słucham:D to kolejne cudo + jeszcze tylko że Amy pokazała tu swoją że tak powiem męskość... ;)

[ Dodano: Nie Sty 11, 2009 17:09 ]
Butterfly napisał/a:
Gdyby było z playbacku to Amy nie miałaby tak zadyszanego głosu.. Chyba, że specjalnie by tak nagrali :P

Dokładnie ok_ Przecież to idiotyczne-jak w ogóle można to uznać za playback,to całe zadyszanie?Ruch też robi swoje,więcej i szybciej energii się wtedy zużywa więc co w tym dziwnego?Właśnie trzeba dodać,że jak na taka piosenkę to świetnie się trzyma,dobrze jej wychodzi a nie jakieś bzdury z playbackiem;/

trinity_ 
Początkujący bywalec
Nic nie trwa wiecznie....

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 21:34   

Jak dla mnie i ogryginał i cover mają swój urok :) jednakoż bardziej podeszło mi wykonanie Evanescence :) swiatna piosenka

Weronika 
Stały bywalec

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 11:48   

Podoba mi się:) Amy świetnie radzi sobie na koncertach.

Odpowiedz do tematu