Evanescence Strona Główna Evanescence
Pierwsze i najwieksze polskie forum o zespole.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Emery
Autor Wiadomość
snowangel 
Nasz człowiek

Wysłany: Sob Sie 30, 2008 13:01   Emery

Zespół Emery powstał na przełomie lat 2003/04. W jego skład wchodzi sześciu muzyków z Seattle:
*Toby Morell
* Matt Carter
* Josh Head
* Devin Shelton
* Dave Powell
Po tym jak podczas festiwalu punkowych debiutów zespół odkryty został przez producenta z wytwórni Tooth and Nail Records Jacka Burnstona, szybko wydana została ich debiutancka płyta.

MySpace
Oficjalna strona
Polecam naprawdę jeżeli ktoś lubi muzykę z dziedziny screamo, post-hardcore, rock, emocore, ja osobiście dużo nie słucham takiej muzyki, ale ten zespół mnie urzekł.

emman 
Nasz człowiek

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 11:32   Re: Emery

snowangel napisał/a:
Polecam naprawdę jeżeli ktoś lubi muzykę z dziedziny screamo, post-hardcore, rock, emocore, ja osobiście dużo nie słucham takiej muzyki, ale ten zespół mnie urzekł.

A dlaczegóż by nie? Warto posłuchać więcej gatunków, nawet takich, za którymi się nie przepada. To służy ogólnemu rozwojowi i urozmaica wrażenia muzyczne. Zwłaszcza, że ta muzyka – zespołu Emery – jest na pewno ciekawa i mi się osobiście dobrze słucha.

Nie jestem pewien, ale wyczytałem, że Emery jest zespołem chrześcijańskim. Snowangel, wiesz coś o tym? Nie masz czasem jakichś tłumaczeń? Dodatkowo dowiedziałem się, że choć zespół jest całkiem młody, ma na swoim koncie już trzy albumy studyjne:

The Weak’s End (2004)
The Question (2005)
I’m Only Man (2007)

oraz cztery kompilacje i trzy EP-ki:

The Columbus EEP Thee (2002)
The Question Pre-Sale Exclusive (2005)
a ta trzecia ma się ukazać w październiku 2008:
While Broken Hearts Prevail.

Snowangel, opowiedz, co o tym zespole i muzyce jeszcze wiesz. A jak możesz podać jakieś źródła, też byłbym wdzięczny.

Mad 
Nasz człowiek
...so close...

Wysłany: Sro Mar 24, 2010 10:07   

emman napisał/a:
że Emery jest zespołem chrześcijańskim

niby tak deklarują ale kogo to obchodzi najważniejsza jest przecież muzyka i to co z niej sie wyciągnie a nie że oni niby wierzą w boga a mi się ich muza podoba to ja od razu tez musze wierzyć w to coś ...

emman napisał/a:
A jak możesz podać jakieś źródła, też byłbym wdzięczny.

emanku kochany google na prawdę nie gryzą jakby się to większości ludziom zdawało ...

Jak dla mnie najlepszą sa dwa pierwsze albumy trzeci juz mnie tak bardzo nie zachwycił ani nie przykuł na jakiś dłuższy czas. Ulubiona piosenka oczywiście The Secret obie wersja wymiatają i nawet nie wiem którą bardziej lubie ;p
No ale ten dawno ich nie słuchalam za dużo innych zespołów mam za sobą i przed sobą ^^ no a poza tym ich ostatnia epka też nie była zbytnio zachęcająca do powrotu

snowangel 
Nasz człowiek

Wysłany: Sro Mar 24, 2010 21:40   

Mad napisał/a:
Ulubiona piosenka oczywiście The Secret obie wersja wymiatają i nawet nie wiem którą bardziej lubie
O tak, The Secret to na prawdę genialna piosenka! Dawniej słuchałam jej godzinami, to właśnie dzięki niej zakochałam się w muzyce Emery. Ostatnio chyba zapomniałam że istenieje taki zespół, ale po odświeżeniu tego tematu chyba sobie włączę :D

emman 
Nasz człowiek

Wysłany: Pon Lip 19, 2010 20:17   

O, jak dawno nie słuchałem Emery. Nawet przeoczyłem ich kolejny, czwarty już chyba, album: In Shallow Seas We Sail, wydany przed rokiem. Dziś już nadrobiłem. Nawet całkiem fajna płytka. Nadaje się na chłodniejszy lipcowy wieczór. Czy przypadła jeszcze komuś do gustu?

Mała wiązanka na pobudzenie apetytu:
Emery – In Shallow Seas We Sail
Emery – Cutthroat Collapse
Emery – The Poor And The Prevalent
Emery – Inside Our Skin
Emery – The Smile, The Face
Emery – Dear Death – Part 1 and Part 2

Mad napisał/a:
emanku kochany

Dodatkowa rozkosz przy muzie ;p

Odpowiedz do tematu