Dla mnie geje i lesbijki mogą sobie istnieć ale wszelkiej maści manifestacje czy strajki są przejawem braku szacunku dla religii i tradycji. Denerwuje mnie że oni domagają się równości. Czego oni się spodziewają?! Niestety bóg stworzył nas,lub natura, By to przeciwne płcie były ze sobą razem. Moim zdaniem za bardzo się z tym obnoszą.
bóg stworzył nas,lub natura, By to przeciwne płcie były ze sobą razem.
Tak, a pociąg do tej samej płci przyleciał z kosmosu. Tego już Bóg nie stworzył i natura tym bardziej nie.
Ammon napisał/a:
Denerwuje mnie że oni domagają się równości.
Że słucham....?! xD
Czy uważasz, że jeśli dwóch facetów żyje razem, podzielają swoje wartości, kochają się, mają wspólny dom, majątek, to nie mają prawa TAK JAK KAŻDY INNY CZŁOWIEK, po sobie dziedziczyć lub w razie ciężkiej choroby partnera, dowiedzieć się o stanie jego zdrowia?
Ammon napisał/a:
Moim zdaniem za bardzo się z tym obnoszą
Najlepiej być przez całe życie zaszczutym, żyć w ukryciu. Kiedyś trzeba to przerwać. Każdy ma takie samo ludzkie prawo do szczęścia.
Ammon napisał/a:
wszelkiej maści manifestacje czy strajki są przejawem braku szacunku dla religii i tradycji
Dla mnie brakiem szacunku jest Twoja ignorancja. Bo tego nie można nazwać poglądami (już pomijam to, że jakie poglądy może mieć czternastolatek).
Ammon napisał/a:
Popieracie to czy nie?
Parady? A to już jest zupełnie inny temat. Ja i tak, i nie. Może później dopiszę coś więcej.
Fakt z tą równością źle się wyraziłem bo nie o to mi chodziło, tylko o to że aż tak "nierównie" ich chyba nie traktują. Nie mówie że mają się ukrywać, przecież mogą chyba normalnie żyć, ale co oni chcą taką manifestacją osiągnąć? Zasad Religii nie zmienią.
Denerwuje mnie to że na pierwsze strony takiej gazety poszła parada gejów i lesbijek zamiast pogrzebu Jankowskiego, o której tak trąbili.
I tak większości ta manifestacja nie przeszkadzała,nawet się podobała , ale moherów i Kościoła nigdy do siebie nie przekonają.
Kod:
]Ammon napisał/a:
wszelkiej maści manifestacje czy strajki są przejawem braku szacunku dla religii i tradycji
Dla mnie brakiem szacunku jest Twoja ignorancja. Bo tego nie można nazwać poglądami (już pomijam to, że jakie poglądy może mieć czternastolatek).
To nie są poglądy, ale tak jest, ale tak czy inaczej, kto dziś żyje według przykazań? Czy według ustalonych zasad tradycji? Do tej pory myślałem że mają takie same prawa ale jak widze tak nie jest. Zawsze znajdą się osoby na tyle religijne które będą coś takiego tępić, ale jest ich ponoć coraz mniej.
Związki partnerskie, które pozwolą w pełni budować wspólną przyszłość.
Ammon napisał/a:
Zasad Religii nie zmienią.
Tu nie chodzi o religię. Jeśli uczestnicy parady niosą szyld "żądamy ustawy o związkach partnerskich", to nie kierują tych słów do instytucji religijnych, a do polityków.
Ammon napisał/a:
przecież mogą chyba normalnie żyć
A co jest normalnego w życiu w strachu, w ciągłym ukrywaniu się, w tym, że nie możesz ukochanej osoby nawet wziąć za rękę w miejscu publicznym, bo możesz nawet przypłacić to życiem? Wytłumacz.
Ammon napisał/a:
Denerwuje mnie to że na pierwsze strony takiej gazety poszła parada gejów i lesbijek zamiast pogrzebu Jankowskiego, o której tak trąbili.
A czy zazwyczaj informacja o pogrzebie jest na miarę pierwszej strony? Nigdy tak nie było. Poza tym Euro Pride jest bardzo ważnym wydarzeniem, można przypuszczać, że nawet przełomowym. Więc co w tym niepoprawnego? Kup "Gościa niedzielnego", tam na pewno znajdziesz wiele informacji o pogrzebie.
Ammon napisał/a:
ale moherów i Kościoła nigdy do siebie nie przekonają.
Wiesz ilu katolików jest homoseksualistami?
Cytat:
Zawsze znajdą się osoby na tyle religijne które będą coś takiego tępić, ale jest ich ponoć coraz mniej.
"Osoby religijne"?! To wszystko dzieje się tylko pod płaszczem religii. Weź.. poważnie doczytaj. Jest takie coś jak Młodzież Wszechpolska jeszcze. Dzisiaj w Euro Pride przeszkadzali jacyś dresiarze, okrzyknięci mianem czegoś w stylu "Parady Grunwaldzkiej". Że niby bronią tradycji rodzinnych. Wrzeszcząc, obrażając, używając siły, rzucając jajkami i płonącymi racami.
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 01:53
a ten bo w sumie religia jest że tak powiem bardziej zlevelowanym istniejstwem niźli polityka no
religia nie jest miłością bla bla bla związki homo/bi/hetero są
co tu w ogóle ma do rzeczy religia?
co zaś sie tyczy parad, cóż podam przykład 'pochówek kaczek na wawelu' miałes swoje zdanie walczyłeś o nie, a i tak morde o to strzepili tak będzie zawsze jesli zbierze sie większa liczba osób i wspólnie wypowie swoje zdanie na temat jeden
co do parad homo cóż jestem za, każda istota która posiada nawet w jak najmniejszym stopniu neurony czy jakieś tam inne bzdety od mózgu ma prawdo do tego by wyłożyć swoje zdanie w taki czy inny sposób ...
ps. jutro tego nie bede pamietac ...
_________________ Cara & Kahlan ... awww and Amy Pond *.* my little ginger Pond
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 18:57
Generalnie nie obchodzi mnie co sobie ludzie w sypialni robią, więc do homoseksualistów i do bi.. nie mam nic.
Natomiast co do samej parady hmmm. teoretycznie też nic tylko dziwią mnie teksty np. gejów, którzy narzekają, że ludzie uważają ich za zboczeńców, wypaczonych dziwaków itp. Szczerze? Ja się nie dziwię. Myślę, że ludzie mają prawo tak mówić kiedy widzą jak ulicą idzie tłum ludzi z czego część jest praktycznie naga i wykonuje różne gesty, które godzą w poczucie estetyki wielu ludzi.
Jeżeli koniecznie chcą przekonać hetero, że są normalnymi, przeciętnymi ludźmi tak jak oni to niech to pokażą. Nie wydaje mi się żeby większość z nich na co dzień do pracy/szkoły na jakieś spotkania z rodzina/znajomymi chodziła w samych stringach...
Jeżeli im się taki strój podoba to ok, ale chodź tak w domu albo w jakichś clubach czy innych miejscach, gdzie wszyscy będą wiedzieli czego się spodziewać XD Natomiast ja np. nie mam ochoty oglądać czyjegoś tyłka na ulicy.
Tak na koniec żeby trochę osłodzić moja wypowiedź powiem, że jestem za tym żeby inne orientacje niż hetero mogły sobie razem żyć, mieszkać, mieć wspólne konto w banku i takie tam duperele. Jestem jak najbardziej za, tylko myślę, że nie zawsze dążą do tych praw w odpowiedni sposób. Z reszta mam 2 znajomych gejów, sympatyczni, mili ludzie i oni sie ze mną zgadzają. Tak więc chyba warto byłoby pomyśleć o tym, że nie wszystkim odpowiada forma jaką homoseksualiści walczą o prawa.